Singapore

de la

 Republica Singapore este un stat-oras insular si cea mai mica ţara din Asia de Sud-est. Este situat la sudul Peninsulei Malay si a statului malaezian Johor, 137 km nord de la ecuator. Singapore este format din 63 insule, inclusiv Singapore-ul continental. Cel mai înalt punct natural din Singapore este Bukit Timah Hill, la 166 m. La sud de Singapore, la gura de la Singapore River si ceea ce este acum la Downtown Core, era în trecut singura zona urbana cu concentraţie mare de locuitori, în timp ce restul terenului era fie vegetaţie sud-tropicala fie era utilizat pentru agricultura. Singapore nu respecta ora de vara si nu schimba vara fusul orar.

Lungimea zilei este aproape constanta de-a lungul anului din cauza localizarii ţarii foarte aproape de Ecuator.Aproximativ 23 de procente din suprafaţa Singapore-ului consta în padure si rezerve naturale.

Procesul de urbanizare a desfiinţat mai multe domenii de vegetaţie de pe insula principala din sud, singura zona înverzita ramasa în aceasta zona fiind Bukit Timah Nature Reserve.

O multitudine de parcuri sunt menţinute cu intervenţia omului, cum ar fi gradinile botanice din Singapore. Singapore are un sistem bine dezvoltat de transport intern. Orasul are o reţea de autostrazi care face legatura între diverse localitaţi, suburbii si centre regionale.

* Cele mai importante atracţii turistice sunt situate în trei zone: Orchard Rd, Chinatown şi Little India. Singapore este în primul rând un oraş tipic asiatic, aici fiind păstrate încă tradiţiile străvechi ale chinezilor, malaezienilor şi indienilor. Tocmai aceste contraste dau viaţă oraşului. Jurong-ul este centrul industrial al statului, dar chiar şi aici turiştii pot găsi locuri interesante ce merită să fie vizitate: numeroasele parcuri, dar mai ales Haw Park Villa, un parc tematic ce dă viaţă mitologiei chineze.Orasul chinezesc, Chinatown-ul cum il numesc bastinasii, este inima artistica si religioasa a insulei, fiind presarat cu puzderie de temple, terase decorate luxuriant si piete ample ultraaglomerate. Partea cea mai atractiva a metropolei o constituie insa Singapore-ul Colonial, unde se gasesc numeroase amprente din vremea lui Sir Stamford Raffles

De asemenea, exista o reţea de transport în comun, compusa de un sistem de autobuze si un sistem de metrou numit Mass Rapid Transit. Din 1999, exista si trei linii de metrou usor, Light Rapid Transit (LRT), care este folosit pentru legaturi cu metroul si pentru servicii locale la diverse cartiere de blocuri. Sistemul de transport în comun foloseste un bilet unic sub forma unei cartele fara contact, numita EZ-Link. Autobuzele sunt folosite de 2,8 de milioane de persoane pe zi, iar metroul si LRT-ul de 1,8 milioane de persoane. Folosirea autoturismelor personale este descurajata în centrul orasului prin taxe rutiere